"Varför affischerar inte Moderaterna i cirkulationsplatserna i Ystad?

Det finns två skäl till att Ystadmoderaterna valt att inte affischera vid cirkulationsplatserna i Ystads tätort
Efter ett antal olyckstillbud orsakade av ouppmärksamhet som en följd av omfattande affischering vid cirkulationsplatserna, speciellt Sjöborondellen, valde Moderaterna att lämna in en motion där vi ville att ingen valaffischering skulle ske vid cirkulationsplatserna. Vi anser att det finns många bättre och mindre trafikfarliga platser att sätta upp valaffischer vid.
Trafikverkets yttrande inhämtades. Myndigheten var tydlig att affischering inte skall ske i eller vid cirkulationsplatser. Trots det mycket tydliga förbudet som Trafikverket förordade av trafiksäkerhetsskäl genomdrev socialdemokraterna och Centerpartiet att kommunen skulle bekosta och affischera för de politiska partierna i Ystads fullmäktige.
Vi har valt att följa Trafikverkets rekommendation. Detta då trygghet på alla områden är viktigt för oss vilket även innefattar trafiksäkerhet. S och C har valt att inte tillåta affischering på andra platser i tätorten som är mindre trafikfarliga.
Skäl två är att vi anser att det är fel att skattebetalarna i Ystad skall betala för partiernas affischering. Detta skall partierna själva betala anser vi. I detta fall får skattebetalarna i Ystad betala 250 000 kronor för partiernas valaffischer.”
Mvh: Styrelsen Ystadmoderaterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen